Начин на приготвяне
Нарежете месото на големи порции, поръсете всяко парче със сол и червен пипер, намажете с олио, оставете настрана докато нарежете всички зелении. Измийте хубаво листата на лапада, баклата, лука, джоджена и спанака.
Нарежете лука, джоджена и листата на боба, а лапада трябва да сте попарили предварително. В тази рецепта можете да използвате само някои от зелениите, ако не ви допадат всички.
В дълбока тава сипете олио и всичките нарязани зелении, подредете плътно парчетата месо, долейте малко вода (до средата на месото), защото като е покрита тавата с фолио водата няма да изври, а зелениите си пускат и месото ви ще остане с много бульон.
Разперете хубаво булото върху месото като пелерина и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 180-200 градуса за около час и половина два, извадете отстранете фолиото и отново върнете за запичане на булото.
Агнешко печено с було става топящо се в устата, при самото печене омазнява месото и не допуска изсушаване.