Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен от кайма и ориз

Огретен от кайма и ориз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Огретен от кайма и ориз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Супер вкусно ястие само в няколко лесни стъпки"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г смес
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • кашкавал - 100 г
  • краве масло - 1 - 2 с.л. за намасляване
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган поставяме олио и прибавяме нарязания лук . Задушаваме го и изсипваме измития ориз. Запържваме, като непрекъснато разбъркваме.

Посоляваме и прибавяме каймата.

Заливаме с 300 г вода, в която сме поставили бульона. Изчакваме ориза да поеме течността.

Поръсваме с риган и прехвърляме в съд за печене.

Счупваме яйцата, прибавяме солта и ги смесвам към останалите продукти.

Разбъркваме бързо, отгоре поръсваме с настърган кашкавал и червен пипер.

Слагаме огретена във фурна и печем на 180 градуса за 10 мин, докато се разтопи кашкавалът и добие загар.

Огретенът от кайма и ориз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: