Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с магданоз, кайма и картофи

Огретен с магданоз, кайма и картофи

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Огретен с магданоз, кайма и картофи
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Един по-сочен и ароматен огретен - ще се хареса на всички"

Необходими Продукти

  • магданоз - 4 връзки
  • кайма - 400 г
  • яйца - 4 бр
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода - ½ ч.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • картофи - 400 - 500 г
  • течна сметана - 100 - 150 г
  • сол - на вкус
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме содата в киселото мляко да шупне. През това време нарязваме магданоза, колкото в възможно по-ситно. В дълбок съд слагаме каймата, яйцата, галетата и киселото мляко с шупналата сода. Добре трябва да объркаме тези продукти.

Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги на шайби. Лука го обелваме и нарязваме на много ситно. Тавата, която ще печем, аз използвах йенска тава, намазваме с олио.

Започваме да редим, най-отдолу нареждаме канапе от картофите, всички картофи трябва да наредим, полосваме ги.

Отгоре поръсваме лука, а отгоре изсипваме сместа от магданоз и кайма. Добавяме вода около половината на тавата и слагаме да се пече.

Ако използвате йенска тава, трябва фурната да е студена, когато я слагате, защото иначе ще се пръсне стъклото. Слагаме тавата и пускаме фурната на 170-180 градуса.

Печем около 15-20 минути, след като мине това време заливаме с течната сметана и оставаме във фурната да се доизпече до пълна готовност.

През това време си правим заливката. Разбиваме яйцата и киселото мляко, добавяме содата и 2 с.л. брашно. Разбиваме много добре. Когато огретенът е готов го заливаме и печем за още 8-10 мин, докато се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: