Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни равиоли със сметанов сос

Домашни равиоли със сметанов сос

Домашни равиоли със сметанов сос4 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Домашно приготвените равиоли нямат нищо общо с пастата, която се продава в магазините, трябва сами да се уверите сама"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • плънка
  • пилешки гърди - 100 г сварени
  • сол
  • риган
  • черен пипер
  • сос
  • сметана - 100 мл готварска
  • сол - на вкус
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • копър
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукваме яйцето, добавя се щипка сол и с вилица се разбива. Сипва се брашното и се бърка на топка тесто, което накрая се замесва на плота. Оставя се да почине 20 минути, покрито с кърпа.

Разделя се на две части и всяка се разточва на тънка кора. Тук опитах един трик, видян от нета :) Върху намазана с олио форма за лед се слага първото тесто и леко се притиска във формата, да се получи вдлъбнатина.

Пилешкото месо се вари до готовност и се отцежда, но може и от печено пиле. Нарязва се на малки парченца и се овкусява с подправките.

Разпределя се във формичките, а отгоре се захлупва с втората кора от тестото. Отгоре се минава с точилката излишното да падне, обръща се.

Нарязва се къдраво на квадрати или правоъгълници. Същото се получава и без форма. Просто върху първата кора се оформят 10 купчинки на разстояние, отгоре втората кора и се нарязва.

Варим равиолите в гореща подсолена вода за 3-5 минути, след като изплуват нагоре и отцеждаме с решетъчна лъжица. Разбърква се сметана с топено сирене и се овкусява на вкус.

Заливаме домашните равиоли и сервираме, поръсени с копър.

Тестото е за 12 равиоли, ако искате повече, увеличете дозата, като знаете че на 1 яйце се добавя около 100 г брашно, но зависи и от големината на яйцето.

Домашните равиоли със сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: