Начин на приготвяне
Сипваме две чаши брашно в купа, оформя се кладенче в средата. Налива се 100 мл хладка вода, добавя се сол и 1 яйце. Разбърква се добре с вилица на топка тесто, сипва се на набрашнен плат и се измесва на средно меко тесто. Оставя се покрито с фолио да почине за 20 минути.
Тестото се разточва на кора, като се поръсва с малко брашно и с чашка с диаметър 3 см се изрязват кръгчета.
В купа смесваме извара, яйцето и настърган кашкавал с щипка сол и черен пипер - това е плънката. Върху едно кръгче в средата се поставя малко от плънката и покриваме с второ кръгче. Краищата се притискат с вилица да не изтича пълнежът.
Равиолите се варят във вряща подсолена вода около 4-5 минути и когато изплуват нагоре, са готови. Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния. Загрява се олио с нарязан лук и червена чушка на ленти. След минута добавяме нарязани ситно домати и овкусяваме със сол и захар.
Готвим соса леко да сгъсти, снема се от котлона, пасира се и заливаме домашните равиоли. Сервираме с пресен босилек.