Начин на приготвяне
В купа чукваме яйцето, добавя се щипка сол и с вилица се разбива. Сипва се брашното и се бърка на топка тесто, което накрая се замесва на плота. Оставя се да почине 20 минути, покрито с кърпа.
Разделя се на две части и всяка се разточва на тънка кора. Тук опитах един трик, видян от нета :) Върху намазана с олио форма за лед се слага първото тесто и леко се притиска във формата, да се получи вдлъбнатина.
Пилешкото месо се вари до готовност и се отцежда, но може и от печено пиле. Нарязва се на малки парченца и се овкусява с подправките.
Разпределя се във формичките, а отгоре се захлупва с втората кора от тестото. Отгоре се минава с точилката излишното да падне, обръща се.
Нарязва се къдраво на квадрати или правоъгълници. Същото се получава и без форма. Просто върху първата кора се оформят 10 купчинки на разстояние, отгоре втората кора и се нарязва.
Варим равиолите в гореща подсолена вода за 3-5 минути, след като изплуват нагоре и отцеждаме с решетъчна лъжица. Разбърква се сметана с топено сирене и се овкусява на вкус.
Заливаме домашните равиоли и сервираме, поръсени с копър.
Тестото е за 12 равиоли, ако искате повече, увеличете дозата, като знаете че на 1 яйце се добавя около 100 г брашно, но зависи и от големината на яйцето.
Домашните равиоли със сметанов сос са готови.