Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с доматен сос

Равиоли с доматен сос

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Равиоли с доматен сос
Снимка: Марияна
1 / 3
02/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • сол - ¼ ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - за работна повърхност ако е нужно
  • За соса
  • доматен сок - 1 шишинце от 300 мл. домашен
  • зехтин - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • магданоз - 1 шепа
  • маркови - ¼ бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • За плънка
  • сирене - 150 г
  • шунка - 50 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • вода - 1 л за варене
  • За поръсване
  • магданоз - 1 шепа
  • зехтин - по 1 с.л на порция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със сито или цедка. Изсипваме го в купа. Правим кладенче. В средата на кладенчето слагаме сол, зехтин и яйцата. Замесваме тестото.

Покриваме го с фолио и го слагаме за 30 мин. в хладилника. Набрашняваме си плота и разточваме с точилка на тънка и дълга кора. Режем с остър нож ленти широки 4 см.

Всяка лента я режем на форми с размери 5 см. дълги на 4 см. широки. В друга купичка слагаме сиренето и го намачкваме с вилица много фино. Нарязваме на ситно шунката.

Добавяме жълтъка и подправяме с черен пипер. Не слагаме сол, защото сиренето е солено. Разбъркваме сместа с лъжичка. В средата на всяко нарязано парче слагаме от плънката.

Прегъваме и натискаме краищата с зъби на вилица, така че да се притисне и да не излезе плънка. Нареждаме ги всички равиоли в чиния. В тиган слагаме зехтин да загрее. Нарязваме на ситно чесъна и го добавяме да се задуши.

Добавяме нарязан на ситно морков -1/4 от малък морков. Разбъркваме. Малко да омекне оставяме. Наливаме вътре и доматен сок – 300 мл. домашен от шише. Оставяме соса да поври. Подправяме с ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Не слагаме сол, защото в доматения сок има. Разбъркваме. Ври на тих огън. Оставяме го на котлона да е топъл сосът. В тенджерка слагаме вода да заври. Като заври водата вътре изсипваме равиолите да се сварят за 4 мин.

Те сами си изплуват над повърхността на водата. Слагаме част от тях в чиния с помощта на решетъчна лъжица и изсипваме отгоре от доматения сос.

Поръсваме с нарязан на ситно магданоз и пожелание 1 с.л. зехтин отгоре. От продуктите се получават 3 порции. Да ви е сладко!

Равиолите с доматен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: