Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг. Добавяме захарта и жълтъците и отново разбиваме. Сипваме и топлата вода, която ускорява разтварянето на захарта. Накрая при бавни обороти на миксера добавяме олиото, брашното, предварително набъбналите във водата и подсушени стафиди и ванилията.
1/3 от готовата смес оцветяваме в розово със сладкарска боя.
Във намаслена форма изсипвате 1/2 от неоцветената смес, с помощта на цедка поръсваме какао. Следват розовата смес, неоцветената смес, отново поръсваме какао и накрая изсипваме останалата бяла смес.
Кекса печем при 180 градуса в предварително загрята фурна.
След охлаждане заливаме с глазурата. Тя се приготвя, като захарта се вари с вода до гъст захарен сироп. След охлаждане той трябва да е като течен пчелен мед.
Разбиваме белтъка на сняг и към него добавяме сиропа и оцветителя.
Заливаме кекса с глазурата и поръсваме с розовите кокосови стърготини.
Оставяме го да изсъхне.
Розите за декорация приготвяме от захарно тесто или марципан.
Коментари