Начин на приготвяне
Разбих три яйца с половин чаша от 200 мл захар, 3 супени лъжици мед, 1 бакпулвер, 3 супени лъжици олио, всичко се смесва с телена бъркалка!
И...дойде моментът за брашно... А моето бе останало мъничко, недостатъчно за това тесто. Така че, отворих шкафа и извадих наличните две пакетчета по 60 грама нишесте ягода, пшеничено, сложих ги в сместа и разбърках, стори ми се, че трябва още мъничко и добавих към три лъжици бяло брашно.
Получи се невероятно пухкава и гладка смес, която сипах в правоъгълна тава с подходящ размер.
Сложих сместа в студена фурна, включих на 160 °C с вентилатор и като започна да се надига, намалих на 150. А в средата на печенето покрих отгоре с хартия, защото тестото почна да придобива добър загар. Така допекох до суха клечка.
Важно нещо, което трябва да се има предвид е, че медът трябва да е истински, домашен. Още нещо - формата трябва да е намазана много тънко с олио и поръсена обилно с брашно. Тесто с нишесте не обича допир с мазнина.
Получи се добре моят ягодов кекс. Ако съм била полезна, ще се радвам.
Ами това е моят розов кекс с ягодово нишесте, прекрасни хора, не се страхувайте да експериментирате, в кухнята - така стават най-успешните рецепти!