Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Розов кекс с ягодово нишесте

Розов кекс с ягодово нишесте

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Розов кекс с ягодово нишесте
Снимка: Людмила
1 / 4
07/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ами това е моят кекс с ягодово нишесте, прекрасни хора, не се страхувайте да експериментирате, в кухнята - така стават най-успешните рецепти!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - 3 с.л.
  • нишесте ягода - 2 пакетчета по 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих три яйца с половин чаша от 200 мл захар, 3 супени лъжици мед, 1 бакпулвер, 3 супени лъжици олио, всичко се смесва с телена бъркалка!

И...дойде моментът за брашно... А моето бе останало мъничко, недостатъчно за това тесто. Така че, отворих шкафа и извадих наличните две пакетчета по 60 грама нишесте ягода, пшеничено, сложих ги в сместа и разбърках, стори ми се, че трябва още мъничко и добавих към три лъжици бяло брашно.

Получи се невероятно пухкава и гладка смес, която сипах в правоъгълна тава с подходящ размер.

Сложих сместа в студена фурна, включих на 160 °C с вентилатор и като започна да се надига, намалих на 150. А в средата на печенето покрих отгоре с хартия, защото тестото почна да придобива добър загар. Така допекох до суха клечка.

Важно нещо, което трябва да се има предвид е, че медът трябва да е истински, домашен. Още нещо - формата трябва да е намазана много тънко с олио и поръсена обилно с брашно. Тесто с нишесте не обича допир с мазнина.

Получи се добре моят ягодов кекс. Ако съм била полезна, ще се радвам.

Ами това е моят розов кекс с ягодово нишесте, прекрасни хора, не се страхувайте да експериментирате, в кухнята - така стават най-успешните рецепти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: