Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Леко пюре с праз и извара

Леко пюре с праз и извара

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Леко пюре с праз и извара
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусно пюре, което е подходящо дори за хора с чувствителни стомаси"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. (средно големи)
  • праз - 1 стрък
  • морков - 1 бр.
  • яйце - 1 бр.
  • извара - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и почистваме зеленчуците, след което ги нарязваме на едро. Сваряваме ги добре в подсолена вода.

Когато са достатъчно омекнали, ги отцеждаме. Прехвърляме в подходящ съд (още горещи).

Прибавяме яйцето и започваме да мачкаме с преса.

След това добавяме изварата, киселото мляко и щипка сол.

Пасираме до получаване на хомогенна смес.

Пюрето е леко и подходящо за хора с чувствителен стомах, но може да бъде отлична гарнитура към различни видове месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: