Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-рулца с крема сирене, извара и праз

Банички-рулца с крема сирене, извара и праз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Банички-рулца с крема сирене, извара и праз
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"А казват, че перфектните банички не съществуват .... ами, ето ги"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • праз - 1 стрък
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • крема сирене - 125 г
  • извара - 250 г
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, нарязваме го на тънки, къси лентички и го задушаваме във водата и олиото за 15-на мин. След това сваляме от котлона и овкусяваме със сол и червен пипер.

Докато е още горещ, прибавяме крема сиренето и изварата. Разбъркваме добре. Следва приготвянето на самите рулца.

Взимаме корите и ги разделяме с нож на 2 - така се получават 20 правоъгълничета.

Взимаме 1 и поставяме от плънката в единия му край, след което подгъваме горния и долния край и започваме да навиваме на рулце.

Повтаряме това с всички кори.

Накрая редим баничките върху хартия за печене и печем на 180 градуса, докато придобият златист цвят.

Баничките-рулца с крема сирене, извара и праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: