Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните на дебели колела. Ако са от горчивия сорт, ги посолете и ги оставете за 30 минути, след което ги изплакнете и подсушете.
Изпържете патладжаните до златист цвят и ги извадете върху кухненска хартия.
В същата мазнина запържете до омекване нарязания на ситно лук. Добавете каймата, щипка черен пипер и щипка сол. Бъркайки запържете каймата, докато стане на трохи.
С решетъчна лъжица извадете сместа в купа.
Обелете доматите и ги нарежете на много ситно. В друг съд загрейте малко мазнина. Сложете нарязания чесън и след секунда прибавете нарязаните домати. Овкусете със сух босилек и щипка сол. Оставете да къкри до изпаряване на водата.
Прехвърлете доматения сос в тавичка. Наредете колелца от патладжаните. Върху всеки патладжан поставете от каймата. Отгоре отново поставете патладжан.
Сложете по едно парче моцарела и отново кръгче патладжан. Всяка получена куличка покрийте с друго парче моцарела.
Изпечете ястието в загрята фурна на 180 градуса до запичане на моцарелата.
Сервирайте с пресен босилек.
Патладжаненият разкош е готов.
Коментари