Начин на приготвяне
Почистете рибата от люспички и вътрешности. Измийте я обилно с вода и осолете със сол за 2-3 часа.
Обелете картофите и ги сварете до пълна готовност.
Задушете спанака до омекване.
Пасирайте картофите заедно със спанака до гладка хомогенна смес.
Прибавете маслото и овкусете със сол.
Осолената риба изплакнете отново. Напръскайте със зехтин и я сложете в тава, застлана с домакинска хартия.
Във вътрешността подредете кръгчета лимон. Поръсете с подправка за риба.
Изпечете рибата в загрята фурна до готовност.
Сервирайте рибата със зеленчуковото пюре.
Гарнирайте с перца див лук.
Запеченият зарган с лимони и зеленчуково пюре е много вкусен.