Начин на приготвяне
Измийте рибата от вътре и отвън, ако има люспи ги махнете, докато чистите пъстървата. Загрейте фурната до 220 градуса, което ще позволи на кожата на пъстървата бързо да се запече и стане хрупкава. Чесъна и зелените подправки нарежете на ситно.
Поставете рибата в тава, застлана с хартия. Посолете рибата, добавете вътре в корема от зелените подправки и чесъна. Изцедете половината лимон върху рибата, а останалата половина оставете за след изпичането и.
Добавете черен пипер и подправи и отвън и полейте с малко зехтин. Печете за около 15-20 минути, в зависимост от размера на пъстървата. Когато кожата започне да става златиста и хрупкава, вашата пъстърва е готова.
Избягвайте прекалено дългото печене на пъстървата, за да не пресушите рибата, но се уверете, че е достатъчно запечена, за да се насладите на желаната хрупкавост на най-вкусната пъстърва на фурна.
Вижте още подходящи гарнитури за пъстърва.
Коментари