Начин на приготвяне
Натрошете сиренето, добавете яйцата и содата. Разбъркайте всичко.
Разтопете маслото и към него прибавете олиото.
Вземете една кора и я намажете обилно със смесените масло и олио.
След това сложете 1/3 от сместа със сиренето като се стараете да е равномерно.
Корите, които ползвам, са доста големи и са три на брой, затова разделям сместа на три.
Навийте на руло и поставете в добре подмазана тава, като почнете от средата.
Така продължете и с останалите кори.
Накрая намажете с останалото масло навитата баница и я залейте с газираната вода.
Оставете за десет минути да поеме течността и печете в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор на най-ниското ниво за около 40 минути.
Вкусът си заслужава.
Бон Апети!
Коментари