Експресна леща с гъби

08/02/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63575620875
"Когато имате много малко време и много гладници вкъщи, заложете на експресна леща с гъби "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • леща - 500 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • печурки - 300 г гъби
  • домати - 1 к.ч. смлени от консерва
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Експресна леща се нарича, защото почти всички продукти се слагат заедно в тенджера под налягане и самото готвене отнема много малко време.

Лещата се измива и слага в тенджерата. Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Гъбите се нарязват на филийки и заедно с останалите нарязани зеленчуци се слагат при лещата.

В тенджерата се слагат червен пипер, сол и олио, след което тя се затваря добре с капака.

След като започне клапанът да изпуска пара, отчитаме десет минути. Парата се изпуска, капакът се маха и вече нашата леща трябва да е почти готова.

Прибавят се смлените домати и чубрицата, а малко след това и чесънът, нарязан на филйки.

Лещата се готви още десет минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар