Експресна леща с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2163
6
08/02/2018
"Когато имате много малко време и много гладници вкъщи, заложете на експресна леща с гъби "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 562
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Експресна леща се нарича, защото почти всички продукти се слагат заедно в тенджера под налягане и самото готвене отнема много малко време.

Лещата се измива и слага в тенджерата. Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Гъбите се нарязват на филийки и заедно с останалите нарязани зеленчуци се слагат при лещата.

В тенджерата се слагат червен пипер, сол и олио, след което тя се затваря добре с капака.

След като започне клапанът да изпуска пара, отчитаме десет минути. Парата се изпуска, капакът се маха и вече нашата леща трябва да е почти готова.

Прибавят се смлените домати и чубрицата, а малко след това и чесънът, нарязан на филйки.

Лещата се готви още десет минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар