Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Експресна шкембе чорба

Експресна шкембе чорба

Експресна шкембе чорба
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Когато искате вкусна шкембе чорба, но времето ви притиска - опитайте този страхотен вариант"

Необходими Продукти

  • шкембе - 1 пак замразено, полусварено
  • масло - 125 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
  • оцет
  • червен пипер - лют, едросмлян
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяте замразеното шкембе от магазина да се отпусне, слагате го в тенджера под налягане и варите 30 минути на тих огън, след като кипне.

Оставяте да се охлади, внимателно отваряте тенджерата и вадите шкембето, нарязвате на го на малки парченца.

В голяма тенджера загрявате маслото, запържвате леко червения пипер и при непрекъснато бъркане добавяте прясното мляко и част от бульона.

Като кипнат, добавяте нарязаното шкембе, сол и черен пипер на вкус.

Оставяте да ври 10-ина минути на тих огън. Поднасяте шкембе чорбата с чесън, оцет и сушена люта чушка, както повелява традицията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: