Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Пържени селски ябълкови щрудели

Пържени селски ябълкови щрудели

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Пържени селски ябълкови щрудели
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
09/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ах, защо ли, защо ли всичко на село е толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 ч.ч. пълна
  • сол - щипка
  • олио - 5 - 6 капки
  • вода
  • плънка
  • ябълки - 2 средно големи
  • канела - 1 к.л.
  • олио - около 100 мл за пържене
  • пудра захар - около 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сложете брашното. Направете кладенче, щипнете сол, капнете мъничко олио и с хладка водичка. Замесете твърдичко тесто. Оставете тестяната топчица, завита с кърпа, да почине 15 мин на топло и да се поотпусне.

През това време настържете две хубаво измити ябълки на едро ренде. Ако плодовете са домашни и с тънка кожица, не е нужно да ги белите!

Върху набрашнена повърхност разточете тестото на тънък лист, почти като за баница - не трябва да се къса.

Разделете го с остър нож на две половини. Върху тях разстелете настърганите ябълки, поръсете с канела. Завийте на рула. Краищата им навлажнете с вода, за да се залепят и да не излезе плънката при пърженето.

Пригответе тиган с олио и загрейте. Когато мазнината се загрее, сложете внимателно двете рула да се изпържат от всички страни.

Извадете върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина.

Нарежете на парчета и поръсете обилно с пудра захар, докато щруделите са още топли.

Бележка: В зависимост от това в каква големина тиган (ако е по-малък) ще пържите щруделите, можете да разделите тестото и да ги направите по-мънички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: