Начин на приготвяне
Предварително размразеното тесто се разточва леко с точилка. Разрязва се на четен брой правоъгълници, с размери по ваше желание. На половината правоъгълници се правят разрези през 1 см.
Плънката за щруделите се приготвя, като към обелената и нарязана на кубчета ябълка се прибавят останалите продукти без жълтъка.
Разбърква се добре.
Взема се от сместа по 1 ч.л. или 1 с.л. и се слага върху целите правоъгълници.
По края се минават с четка, потопена във вода, и отгоре се слагат нарязаните правоъгълници. Притискат се по краищата за по-добро залепяне.
Ябълковите щрудели се нареждат в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с разбития с малко олио жълтък.
Пекат се в предварително загрява фурна според указанията за печене на бутертесто - до златисто.
Още топли се поръсват с пудра захар.
Добре е ябълковите щрудели да престоят известно време и тогава да се сервират.
Да ви е вкусно!
Коментари