Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълкови щрудели от бутертесто

Ябълкови щрудели от бутертесто

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Ябълкови щрудели от бутертесто
Снимка: Петя
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вярвате или не, но Ева е изкушила Адам не с ябълка, а с ароматни Ябълкови щрудели от бутертесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 п. (400 г)
  • ябълки 1 брой, голяма
  • орехи - 1/2 ч.ч., едро нарязани
  • стафиди - 50 г
  • захар - 5 с.л. (или на вкус)
  • канела - 1 ч.л. (или портокалови или лимонови кори)
  • жълтъци - 1 бр., за намазване
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително размразеното тесто се разточва леко с точилка. Разрязва се на четен брой правоъгълници, с размери по ваше желание. На половината правоъгълници се правят разрези през 1 см.

Плънката за щруделите се приготвя, като към обелената и нарязана на кубчета ябълка се прибавят останалите продукти без жълтъка.

Разбърква се добре.

Взема се от сместа по 1 ч.л. или 1 с.л. и се слага върху целите правоъгълници.

По края се минават с четка, потопена във вода, и отгоре се слагат нарязаните правоъгълници. Притискат се по краищата за по-добро залепяне.

Ябълковите щрудели се нареждат в тава, постлана с хартия за печене. Намазват се с разбития с малко олио жълтък.

Пекат се в предварително загрява фурна според указанията за печене на бутертесто - до златисто.

Още топли се поръсват с пудра захар.

Добре е ябълковите щрудели да престоят известно време и тогава да се сервират.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно изглежда!
28.04.2022 14:33