Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Мелба»Домашен сладолед в пандишпанени купички

Домашен сладолед в пандишпанени купички

Домашен сладолед в пандишпанени купички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 br.
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • сметана - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бял шоколад - 300 гр
  • За купичките
  • пудра захар - 8 с.л.
  • какао - 8 с.л.
  • масло - 6 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • яйца - 2 br.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта и се разреждат с 2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко. Сместа се загрява почти до завиране. Бърка се, докато започне да се задържа по обратната страна на дървена лъжица.

Сметаната се разбива на сняг и се прибавя към сместа.

Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се прибавя останалото прясно мляко. Добавя се към крема. Сваля се от огъня и се покрива с мокра хартия за печене, за да се охлади, без да хваща коричка. Охлажда се във фризер, като се разбърква на всеки два часа.

Купичките се приготвят, като пудрата захар се разбива с маслото до бяло. Добавят се пресятото брашно, яйцата и какаото. Разбъркват се до получаването на рядка каша.

В тавичка, покрита с хартия за печене, се сипват с черпак по 4 палачинки и се пекат.

Обърната с отвора надолу купичка за крем карамел се покрива с найлоново фолио.

Отгоре се слага топлата палачинка и с ръце се оформя като купичка.

Охлаждат се върху решетка.

Преди поднасяне се пълнят с топки от сладоледа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: