Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Кошнички»Шоколадови купички с ягоди

Шоколадови купички с ягоди

МоникаМоника
Чирак
6633138
Шоколадови купички с ягоди1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8 бр

Необходими Продукти

  • за купичките
  • шоколад - 550 г
  • за крема
  • сметана - 500 мл прясна
  • ванилия - 1 пръчица
  • пудра захар - 50 г
  • за декорация
  • ягоди - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ни трябват осем малки балончета. Преди да разтопим шоколада, надуваме балоните. Големината им трябва да е малко по-голяма от юмрук и не трябва да са прекалено надути.

Разтопяваме шоколада на водна баня изсипваме го в купа и го оставаме да се охлади до 27 градуса, за да не се спукат балоните.

Взимаме балон и топваме долната му част в купата с шоколада по- ниско от средата.

Поставяме всички балони върху тава с хартия за печене. Слагаме ги в хладилник, докато се втвърди шоколадът.

През това време нарязваме ягодите на едро, ако са по-едри ги запазвам цели. Остъргваме пръчицата ванилия. Изсипваме в купа изстудената от фризер сметана и вътре пресяваме пудрата захар и прибавяме ванилията.

Разбиваме сметаната с миксер и след това я прехвърляме в шприц. Изваждаме щоколадовите купички от хладилника и внимателно пукаме балоните. Леко отстраняваме балона от шоколада и внимаваме да не го счупим, тъй като е доста крехък.

Пълним шоколадовите купички със крема. Аранжирам с ягоди. По желание могат да се добавят и шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана
Мариана
Пиши лично съобщение на администратора,защо ти е сменил снимката.На мен също ми променят писаното в рецептата.
03.02.2016 23:27
1
Моника
Моника
Да прекрасни стават, но нещо са ми променили рецептата и са сложили грешна снимка, понеже аз във момента нямах такава и не мога да кача от сайт и сега незнам нищо не се разбира :(
03.02.2016 23:14
1
Покажи всички подкоментари
Мариана
Мариана
Страхотна идея,ще ги пробвам.
03.02.2016 19:06