Начин на приготвяне
Почистваме орехите от черупките. Отделяме ядките на 2-3 ореха за овалване и декорация.
Магданоза измиваме. Стръковете ще са за сместа на топчиците, а листенцата накълцваме на ситно за овалване.
Фурмите обезкостяване. Отделяме 2-3 бр. и нарязваме на малки парченца за овалване.
От половинката портокал (1 резен) изцеждаме сок около 1 с.л., оставяме и за декорация.
В блендер слагаме натрошените сирена - овчето и кравето, нарязания кашкавала на парченца, стръковете от магданоза, орехите, фурмите и портокаловия сок. Блендираме.
С навлажнени ръце правим топчици с каквато големина желаем. Една част от тях се овалват в магданоз, друга - в парченца фурми, и трета - в орехи.
Оставяме в хладилник да поотлежат до сервирането им.
Нареждаме в плато и декорираме с портокал и орехови ядки.
Топчиците са идеално мезе за чаша хубаво вино и ще се харесат на любителите на сладко-соленият вкус.