Начин на приготвяне
В купа смесваме гриса, брашното, ванилията, бакпулвера и захарта. Разбъркваме много добре съставките, след което добавяме предварително разтопеното масло и яйцето и отново разбъркваме.
Изчистваме фурмите от костилките и ги нарязваме на ситно. Заливаме ги с малко вода (около 100-120 мл) и ги слагаме на бавен огън да врят около 5 минути. Към тях добавяме меда, лимоновия сок и орехите и сваляме от огъня.
Взимаме подходящ съд, който предварително намазваме с масло и поръсваме с малко галета и изсипваме половина от тестото. Върху него разпределяме плънката и отгоре добавяме останалото тесто.
Печем сладкиша в силна фурна (на 200 градуса) за около 45 минути.
Коментари