Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Топчици от сирена с фурми и орехи

Топчици от сирена с фурми и орехи

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Топчици от сирена с фурми и орехи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Разкошно мезе, което направо плаче за бяло или червено винце"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 100 г твърдо
  • краве сирене - 100 г твърдо
  • кашкавал - 100 г твърд
  • магданоз - 1/3 връзка магданоз
  • фурми - 6 - 7 бр.
  • орехи - 6 - 7 бр.
  • портокал - 1/2 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме орехите от черупките. Отделяме ядките на 2-3 ореха за овалване и декорация.

Магданоза измиваме. Стръковете ще са за сместа на топчиците, а листенцата накълцваме на ситно за овалване.

Фурмите обезкостяване. Отделяме 2-3 бр. и нарязваме на малки парченца за овалване.

От половинката портокал (1 резен) изцеждаме сок около 1 с.л., оставяме и за декорация.

В блендер слагаме натрошените сирена - овчето и кравето, нарязания кашкавала на парченца, стръковете от магданоза, орехите, фурмите и портокаловия сок. Блендираме.

С навлажнени ръце правим топчици с каквато големина желаем. Една част от тях се овалват в магданоз, друга - в парченца фурми, и трета - в орехи.

Оставяме в хладилник да поотлежат до сервирането им.

Нареждаме в плато и декорираме с портокал и орехови ядки.

Топчиците са идеално мезе за чаша хубаво вино и ще се харесат на любителите на сладко-соленият вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: