Начин на приготвяне
Вкусна идея за безглутенов десерт!
Загрейте фурната до 180 градуса.
Нарежете орехите на по-големи парчета, а фурмите малко по-малки парчета. Разбийте яйцата с вилица.
Намажете форма 20/20 с масло или застелете с хартия за печене.
Смесете сухите съставки за безглутеновия сладкиш, добавете фурмите и ги разбъркайте добре, за да ги покриете напълно с брашно.
Разбъркайте меда в разтопеното масло, добавете го заедно с яйцата към сухата смес, разбъркайте добре и разпределете ореховия сладкиш в подготвената форма.
Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути.
Когато безглутеновият сладкиш с орехи и фурми се охлади напълно, го нарежете на кубчета и сервирайте.