Начин на приготвяне
Затопляме леко прясното мляко и смесваме с мая (1 пакетче суха), захар (1 ч.л.), сол (2 ч.л.), олио (1 к.ч.), брашно (2 с.л.) и разбъркваме. Оставяме за 15 минути и после, постепенно прибавяме още брашно и замесваме тесто, еластично.
Оставяме тестото завито с кърпа или фолио /домакинско/ да втаса добре.
Приготвяме плънката, като смесваме натрошено сирене (350 г) с яйца (2 бр.). Разтапяме краве масло за намазване (60-80 г).
От втасалото тесто правим еднакви по размер топки. Всяка разточваме върху набрашнен плот. Намазваме с четка с разтопено масло. Слагаме от плънката със сирене и яйца. Навиваме на стегнато рулце, прегъваме и оформяме сърца.
Подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио.
Баничките намазваме с разбито яйце и печем в нагрята фурна до златисто.