Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Домашни вити банички със сирене и яйца

Домашни вити банички със сирене и яйца

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Домашни вити банички със сирене и яйца
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Мнозина сравняват приготвянето на баница с точени кори с истинско тайнство ... и са прави! Шапки долу пред такива майстори на баницата!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 240 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 250 - 300 г
  • за пълнежа
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и солта в купичка. Пресяваме си брашното и в него правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето и солта, които вече сме разбили.

Стопляме си леко водата и размиваме маята със захарта. Оставяме за 10 мин, покрита на топло да шупне. Прибавя се по малко водата с маята и се замесва тесто.

От тестото отделяме късове. Всяка част оформяме на топка и го подреждаме върху набрашнен плот, завити с кърпа да втасат за 45 мин.

Размеквам си маслото. Върху намазнен плот си разточвам едната топка. После разточвам следващата. Дебелината на кората да е 3-4 мм.

Първия разточе кръг го намазвам с масло. Единия кръг го слагам върху другия, тоест да са покрити. Разточвам ги общо пак с точилката. Получения лист го намазвам пак с масло. Получава се един по-голям лист.

В отделна купичка си натрошавам саламурено бяло сирене с вилица. В друга купичка си разбивам 4 яйца. Към сместа със сиренето добавям и яйцата. Обърквам добре с лъжица.

От плънката слагам в кръга, като го разпроделям. Навивам на руло и после завивам като охлюв. И така с всички топки. Получават се вити домашни банички с плънка и масло.

По желание можем да намажем с разбито яйце. Печем вече наредените вити банички на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Хапваме с мляко. Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: