Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-рулца със сирене и яйца

Банички-рулца със сирене и яйца

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
17/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Не, носът не ви лъже, приготвяме домашни банички-рулца със сирене и яйца и сте добре дошли да ги опитате"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет точени
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • За плънката
  • сирене - 400 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разделят лист по лист. Яйцата се разбиват и се добавят към натрошеното сирене и внимателно се разбъркват.

Всяка кора се маже с разтопено масло. Взимат се две кори, застилат се върху плот. Поръсват се с плънка и се увиват на руло.

Така процедираме, докато свършат корите. Нареждат се в предварително намазнена тава, докато се запълни съдът.

Отгоре се маже с разбит жълтък и малко масло.

Баницата се пече във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: