Начин на приготвяне
Почистеният лук се реже на средни парчета. Почистената и измита печурка се реже на филийки и те се разрязват на по-малки парченца. Беконът се нарязва на тънки ленти с дължина около 5 см. Изварявам домати от буркан и така си правя доматения продукт.
Във врящата вода се изсипват спагетите и се сваряват според описания върху опаковката начин за приготвяне.
В загрятото олио се запържват лукът и гъбата, докато лукът придобие лек златист цвят, и тогава се добавя беконът и майораната, като се разбъркват непрекъснато.
Около 2 минути след слагането на бекона се прибавят отцедените спагети и 2-3 с.л. от водата, в която са сварени.
Прибавят се изварените домати и още около 2 минути продуктите са на котлона, като непрекъснато се разбъркват.
Коментари