Свинско бонфиле с чесън

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
43
244
109
153
1
19/02/2018
"Чесънът е като истински парфюм за бонфилето, опитайте, ако не вярвате "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 610
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското бонфиле трябва да е цяло парче около 600-700 г. Разбира се, може и повече по ваш избор.

Месото се измива добре и се срязва леко с нож първо по единия диагонал, после по другия и разрезите трябва да придобият форма на ромбоиди (нещо като мрежа върху месото).

Чесънът се обелва и нарязва на шайби. Тези шайби нареждаме в разрезите на месото.

Слага се олио в тиган да загрее. Докато чакаме олиото, овкусяваме месото със сол и черен пипер. След като олиото е готово, слагаме свинското за няколко минути и след това го обръщаме от другата страна. Запечатваме месото, за да може то да остане крехко и сочно.

След като сме приключили със запечатването на свинското, го слагаме в тавичка.

В нея наливаме виното и затваряме с фолио. Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар