Бразилски сладкиш с кафе и какао

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
20/02/2018
"Ако трябва а избирате един сладкиш, който да ядете до края на живота си - ще изберете ли този ?"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 771
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Тортена форма с ринг около 20 см намаслена и покрита с хартия;

Работи се с миксер.

В купата на миксера се разбива маслото около 1 мин. до крем. Добавя се захарта и се разбива на висока скорост за около 3 мин. Прибавят се яйцата едно по едно и ванилията.

Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към сместа. Разбива се на ниска скорост, докато се приеме от маслената смес.

Тестото се изсипва в тортената форма, заглажда се.

Пече се на 180 градуса за около 25-30 мин. Охлажда се напълно.

Приготвя се кафето, охлажда се.

В купа се разбърква какаото и захарта. Прибавят се 2 с.л. еспресо, разбърква се до крем, а след това се добавя цялото кафе и конякът.

Сладкишът се обръща върху сервизна чиния и се отстранява хартията за печене. Надупчва се с вилица. Залива се с лъжица от сместа с кафето.

Разбива се сметаната и пудрата захар до твърди върхове. С лъжица се разпределя грубо върху сладкиша.

Посипват се стружки от кокос и за декорация се нахвърлят зърна от кафе.

Източник: Вкусно с Йоли

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар