Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Тортена форма с ринг около 20 см намаслена и покрита с хартия;
Работи се с миксер.
В купата на миксера се разбива маслото около 1 мин. до крем. Добавя се захарта и се разбива на висока скорост за около 3 мин. Прибавят се яйцата едно по едно и ванилията.
Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към сместа. Разбива се на ниска скорост, докато се приеме от маслената смес.
Тестото се изсипва в тортената форма, заглажда се.
Пече се на 180 градуса за около 25-30 мин. Охлажда се напълно.
Приготвя се кафето, охлажда се.
В купа се разбърква какаото и захарта. Прибавят се 2 с.л. еспресо, разбърква се до крем, а след това се добавя цялото кафе и конякът.
Сладкишът се обръща върху сервизна чиния и се отстранява хартията за печене. Надупчва се с вилица. Залива се с лъжица от сместа с кафето.
Разбива се сметаната и пудрата захар до твърди върхове. С лъжица се разпределя грубо върху сладкиша.
Посипват се стружки от кокос и за декорация се нахвърлят зърна от кафе.
Бразилският сладкиш с кафе и какао е много вкусен!
Източник: Вкусно с Йоли