Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров мед

Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров мед

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров мед
Снимка: Диана Андрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • бисквити - 400 г oбикновени
  • нишесте - 60 г ванилия
  • мед - 200 г боров
  • борови връхчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола смесвам млякото, боровия мед и боровите връхчета и оставям да се загрее като разбърквам от време на време.

Изключвам котлона, похлупвам и оставям да се запари. След като изстине прецеждам сместа от боровите връхчета, които вече са пуснали аромата си. Връщам прецеденото мляко на котлона, докато заври.

Нишестето го разтварям в малко топла вода и после добавям към прясното мляко, като бъркам до сгъстяване. В силиконова форма мечо наливам малко нишесте, после натрошени бисквити и пак нишесте.

Готовата торта я оставям да престои за час в хладилник, за да се стегне. След това обръщам формата и внимателно върху чиния изсипвам тортата.

Децата обожават тази рецепта и има много приятен боров аромат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: