Начин на приготвяне
Блатове: Разбиваме с миксер четири броя яйца с 1 ч.чаша захар. Добавяме 1 ч.чаша брашно с 1/2 бакпулвер и печем в намазнена и набрашнена тава на 200 градуса. Вторият блат се приготвя по същия начин, но с добавяне на една супена лъжица какао.
Крем: Захарта с разтвореното масло се разбиват и към тях се прибавят разбити добре четири жълтъци.
Сироп: В една чаена чаша гореща вода, прибавяме една чаена чаша захар, ванилия и оставяме да ври за няколко минути.
Сглобяване: Сиропираме първия блат с лъжица от половината сироп. Прибавяме половиния маслен крем и втория блат върху него. Сиропираме отново и мажем с останалия крем. След като е сглобена тортата я оставяме за половин час да стегне, след което я обличаме с фондан.
Коментари