Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени топки, пълнени с агнешко

Картофени топки, пълнени с агнешко

Картофени топки, пълнени с агнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • агнешко месо - 300 г
  • извара - 500 г
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • гъбен бульон
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите цели, обелваме и ги пасираме. Прибавяме изварата, солта и яйцата. Омесваме всичко и оставяме в хладилника да отлежи. През това време нарязваме месото месото на много ситно.

Слагаме го да се запържи, добавяме лука и магданоза. Прибавяме черен пипер и гъбения бульон, разбъркваме и оставяме да изстине. Вземаме от картофената смес лъжица - две и разстиламе на дланта.

С лъжица добавяме от плънката с месото в центъра, притискаме, свиваме и оформяме на топче.

Овалваме топчетата в галета и ги запържваме в по-голямо количество олио.

Поднасяме ги със салата по избор и според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: