Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Наложена баница с масло и лимонада

Наложена баница с масло и лимонада

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Наложена баница с масло и лимонада
Снимка: Надя Колева
4 / 6
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Наложена с любов, масло и малко лимонада, затова е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г Одрински
  • смес за намазване
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • масло - 100 г
  • сирене - 400 г
  • смес за заливане
  • яйца - 1 бр.
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • масло - малко за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и добавете киселото мляко, сиренето и разтопеното масло, разбъркайте.

Намажете дъното на кръгла тава с масло, вземете един лист от корите накъсайте го на големи парчета (5-6 парчета) и го наредете в тавата. Сипете 3 с.л. от сместа и я разпределете върху кората.

Така процедирате до края на сместа, като последната кора оставяте цяла, а краищата ѝ ги подвивате.

Нарежете баницата на квадрати и полейте равномерно с предварително разбитото яйце, смесено с лимонадата.

Включете фурната на 180 градуса а баницата оставяте да престои така, докато фурната нагрее и да си попие заливката.

Поставете баницата в загрятата фурна и печете до красив златисто-кафяв загар, около 40 минути.

Наложената баница с масло и лимонада е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: