Начин на приготвяне
Нарежете зелето на ситно. В голяма тенджера с капак сипете зехтин, колкото да покрие около 1 пръст над дъното.
Загрейте зехтина и прибавете добре отцеденото зеле и каймата. Запържете за около 2-3 минути.
Сложете подправките и объркайте хубаво. Затворете с капака и намалете котлона. Задушавайте около 30 минути. Застелете плитка тава с хартия за печене. Намажете със зехтин.
Включете фурната на 170 градуса. Разстелете корите за баница. Вземете 3 кори и равномерно разпределете едната част върху най-горната кора.
Прегънете около 1 см от двата края на по-тясната част и навийте на руло.
Прехвърлете готовото руло в тавата. Навийте и останалите кори, и сложете в тавата. Ако тавата Ви е кръгла започнете да подреждате от външния край.
Сипете 2-3 супени лъжици вода в съда, в който сте задушавали зелето и намажете рулата. Поръсете със зърната кимион.
Печете зелника докато се зачерви.
Зелникът с праз и кисело зеле е готов.
Коментари