Начин на приготвяне
От брашното, солта и водата месим твърдо тесто. Разточваме 2 по-големи кори и 16 по-малки.
В двете по-големи загъваме 8 от по-малките, мажем ги с полуразтопената свинска мас и ги редим една върху друга.
Разточваме корите на кръгове с диаметър по-голям от големината на тавата, в която ще печем зелника.
Приготвяме си плънката, като накълцваме зелето и го задушаваме с каймата. След изстиването прибавяме яйцата.
Намазваме тавата с мас и поставяме кората, така че краищата да висят навън.
Разстиламе плънката. Налагаме втората кора, като я надипляме.
Краищата на първата кора обръщаме върху втората и навиваме покрай ръба на тавата.
С останалата мас поливаме зелника и печем на умерена фурна.
Зелникът с кайма и кисело зеле е готов.