Начин на приготвяне
Лукът и червената чушка се почистват от люспи и семки, след което се нарязват на дребно. Слагат се направо в тавата за печене, да се запържат с малко олио и вода.
След като омекнат, се прибавят първо тиквичките, нарязани на кубчета, а след тях и картофите, също нарязани на кубчета. Зеленчуците се разбъркват.
След това се прибавя измитият ориз и една чаена чаша вода. Ястието се подправя със сол и черен пипер.
След като оризът набъбне и поеме водата, се прибавят смлените домати и нарязаният на ситно копър. Доливат се още две чаени чаши вода, разбърква се и след това тавата се поставя във фурната.
Мусаката се пече на 200 градуса за около 40 минути. Малко преди готовност се полива със заливка, приготвена от яйца, разбити с кисело мляко, брашно и малко сода.
Допича се във фурната, докато се получи хубава жълтокафява коричка.
Вкусната мусака с тиквички и заливка е готова.
Коментари