Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със заливка от моцарела

Мусака със заливка от моцарела

Мусака със заливка от моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Любовта на мъжа минава през стомаха, така че гледайте той да е пълен с... мусака, разбира се"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • картофи - 3 големи
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр
  • олио - 80 мл
  • сол
  • риган
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • моцарела - 60 г настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофи и нарязваме на малки кубчета. Нарязва се и тиквичка на кубчета. Добавя се и ситно нарязан лук. В тенджерка се загрява олио, запържват се лук, картофи и тиквичка за 2 минути.

Прибавя се каймата и с дървена лопатка се раздробява на късчета. Когато смени цвета си, добавяме домат, нарязан на ситно, и лъжичка червен пипер, разбърква се и наливаме малко вода под продуктите.

Овкусява се със сол, черен пипер и риган и след като заври, се прехвърля в тавичка. Печем в загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути, докато омекнат картофите и водата се изпари.

Изважда се и заливаме с разбити яйца, кисело мляко и настъргана моцарела. Връща се във фурната мусаката, да се запече до златиста коричка. Нарязва се на квадрати и сервираме с купа студен таратор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотно вкусна мусака! Адмирации за рецептата!
02.10.2019 20:34