Начин на приготвяне
Обелват се картофи и нарязваме на малки кубчета. Нарязва се и тиквичка на кубчета. Добавя се и ситно нарязан лук. В тенджерка се загрява олио, запържват се лук, картофи и тиквичка за 2 минути.
Прибавя се каймата и с дървена лопатка се раздробява на късчета. Когато смени цвета си, добавяме домат, нарязан на ситно, и лъжичка червен пипер, разбърква се и наливаме малко вода под продуктите.
Овкусява се със сол, черен пипер и риган и след като заври, се прехвърля в тавичка. Печем в загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути, докато омекнат картофите и водата се изпари.
Изважда се и заливаме с разбити яйца, кисело мляко и настъргана моцарела. Връща се във фурната мусаката, да се запече до златиста коричка. Нарязва се на квадрати и сервираме с купа студен таратор!
Коментари