Португалски Бутер Банички (Travesseiros de Sintra)

26/02/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76670146281
"На първо хапване - страхотни са, непременно ги опитайте "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г /2 листа/
  • вода - 100 мл
  • захар - 300 г
  • бадеми - 150 г смлени
  • канела - 2 ч.л.
  • яйца - 4 бр. жълтъци
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса.
Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

Започва се с направата на захарен сироп. В касерола се изсипва водата и се добавя захарта. Оставя се на умерен котлон да се вари, докато при вдигане на лъжицата сиропът направи нишка от конец. Сваля се и се охлажда.

Бадемите се смилат в робот/блендер на по-едри парченца. Добява се канелата, нишестето и жълтъците. Отгоре се изсипва сиропът, разбърква се енергично и се оставя за около 1 час да поеме сместа сиропа и напълно да се охлади. Сместа след охлаждане трябва да има консистенцията на гъста паста.

Бутертестото да е с стайна температура. Разточва се с точилка на голям правоъгълник. С нож се изравнява отстрани и се разрязва по дължина на три части, а след това и през средата, да се образуват големи единични правоъгълници - общо 6 броя. Всяко парче тесто се намазва с четка фино с вода, поставя се по средата от плънката, около 2 ч.л., не се разнася по дължина.

Горната част се покрива върху плънката, леко се потупва с пръсти, за да залепне, и се покрива с другото парче тесто, да се получи баничка.

Отстрани баничката се потупват нежно с пръсти, за да се залепи.

Подреждат се в тавата със свивката отдолу на разстояние. Охлаждат се за около 30 мин.

Пече се на 200 градуса за около 25-30 мин.

По избор може да се напудрят с пудра захар.

Източник: Португалска кухняподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар