Начин на приготвяне
В тенджера се сипва прясното мляко и се оставя да се загрее, докато заври. Към него се прибавя захарта и ванилията, която предварително се прорязва през средата на 2 дълги части.
Брашното и грисът се смесват и се изсипват в касерола, за да се запекат леко. Трябва да се внимава да не загорят. Когато брашното стане златисто, касеролата се отстранява от котлона.
След това към тази смес се прибавя нишестето. Маслото се разтопява на водна баня (или в микровълнова) и се смесва със сухите съставки. Взима се един черпак от млякото и се изсипва при брашняната смес, като постоянно се разбърква, за да не стане на бучки.
След това се изсипва още един черпак и така, докато сместа не стане гладка. След като това се случи, тя се изсипва при млякото.
Жълтъците се слагат един по един, като кремът продължава да се бърка постоянно. След като и трите жълтъка са сложени и сместа се сгъсти, кремът се отстранява от котлона и се оставя за около 10-тина минути да изстине, а ванилията междувременно се маха.
След като кремът е изстинал, към него се прибавя сметаната при постоянно бъркане. Най-накрая се изсипва и ликьорът, който придава допълнителен вкус и аромат.
Преди да се сервира, може да се сложи в грил, за да се запече отгоре и да хване коричка (за около максимум 2-3 минути) или да се обгори с горелка.
Забележка: Вместо Бейлиса може да се използва бренди - в зависимост от вкусовите предпочитания.