Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печен карфиол с кимион, сумак и лимон

Печен карфиол с кимион, сумак и лимон

Печен карфиол с кимион, сумак и лимон1 / 2
01/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 глави
  • зехтин
  • сумак
  • кимион
  • лимонов сок
  • магданоз - 1 шепа
  • морска сол - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса.

Напръскайте главите карфиол умерено с мазнина и поръсете със сол, сумака и кимион. Сложете ги във фурната да се пекат, но намалете температурата, ако започнат прекалено бързо започнат да потъмняват.

Карфиолът е готов, когато стане леко кафеникава и щом го пробиете с шишче, то ще срещне съвсем лека съпротива.

Преди сервиране нарежете главите карфиол, напръскайте ги със зехтин и овкусете със сол и лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: