Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия на гребен по турски със сумак

Скумрия на гребен по турски със сумак

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Скумрия на гребен по турски със сумак
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Време е да приготвите тази рецепта - резултатът е най-вкусната скумрия"

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • лимони - 1 бр.
  • сумак - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 10 бр.
  • морска сол
  • черен пипер - 10 зърна
  • зехтин - 3 с.л. Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства много добре, като главата не се премахва.

Кората на лимона се настъргва, като след това сокът се изцежда. Лимоновият сок се разбърква със морска сол на вкус.

Рибата се нарязва от едната страна с остър нож на гребен.

С лимоновия сок се обтрива много добре от всички страни, включително и гребенът.

Слага се в тава и се завива с фолио за свежо съхранение. Оставя се в хладилник за 30 мин.

След като се извади от хладилника, между гребена се нареждат зърна черен пипер, а във вътрешността се слагат дафиновите листа.

Виното се разбърква с настърганата кора от лимон и сумака. Рибата се залива с винената смес.

Рибата се пече в предварително загрята фурна 20 минути на 180 градуса.

Скумрията на гребен по турски със сумак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: