Каталунска Сангрия

28/02/2018
"Вижте как да се наслаждавате на живота по карибски "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 192
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пенливо вино - 700 мл (Кава, Шампанско)
  • фанта лимон - 200 мл
  • фанта портокал - 200 мл
  • спрайт - 150 мл
  • коантро - 40 мл портокалов ликьор или на вкус
  • бренди - 40 мл или на вкус
  • портокал - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • ябълка - 1 бр.
  • праскова - по желание, няколко парченца
  • ягоди - 3 - 4 бр. (или малини)
  • киви - по желание
  • мента - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въпреки че името на това питие произлиза от думата sangre (кръв) поради наситения и червен цвят, в Каталуния я приготвят по-различна - светла. Според мен в този си вариант е много по-лека, свежа и вкусна. Най - подходяща е за летния сезон, но разбира може да се консумира и по всяко време на годината.

Пригответе си голяма кана и в нея смесете всички течности. Плодовете нарежете на парченца с големина, предпочитана от вас, като заделите от тях за украса и декорация на чашките.

Сложете парченцата плод заедно с листата мента в каната и поставете в нея дълга лъжица, с която се разбърква, за да се смесят вкусовете на всички съставки.

Лед аз слагам в чашките преди сервиране, а не в голямата кана, за да не се топи и разводнява питието.

Сервирайте сангрията в широки чаши, пропускайки в тях и парченца от плодовете.

По желание може да полепите захар по ръбчетата и да украсите с още плодове.

Наздраве!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
Дани, с тази сангрия направи деня ми специален , Много ти благодаря за споделената рецепта !
1
0
Йорданка Ковачева
Радвам се :) И аз снощи направих вечерта си специална с нея :) Напук на снега и лошото време, да внесем цвят, аромат и настроение в домовете си :)
0
0