Gotvach.bg»Рецепти»Коктейли»Сангрия»Каталунска Сангрия

Каталунска Сангрия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Каталунска Сангрия10 / 10
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Вижте как да се наслаждавате на живота по карибски"

Необходими Продукти

  • пенливо вино - 700 мл (Кава, Шампанско)
  • фанта лимон - 200 мл
  • фанта портокал - 200 мл
  • спрайт - 150 мл
  • коантро - 40 мл портокалов ликьор или на вкус
  • бренди - 40 мл или на вкус
  • портокал - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • ябълка - 1 бр.
  • праскова - по желание, няколко парченца
  • ягоди - 3 - 4 бр. (или малини)
  • киви - по желание
  • мента - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въпреки че името на това питие произлиза от думата sangre (кръв) поради наситения и червен цвят, в Каталуния я приготвят по-различна - светла.

Според мен в този си вариант е много по-лека, свежа и вкусна. Най-подходяща е за летния сезон, но разбира може да се консумира и по всяко време на годината.

Пригответе си голяма кана и в нея смесете всички течности. Плодовете нарежете на парченца с големина, предпочитана от вас, като заделите от тях за украса и декорация на чашките.

Сложете парченцата плод заедно с листата мента в каната и поставете в нея дълга лъжица, с която се разбърква, за да се смесят вкусовете на всички съставки.

Лед аз слагам в чашките преди сервиране, а не в голямата кана, за да не се топи и разводнява питието.

Сервирайте сангрията в широки чаши, пропускайки в тях и парченца от плодовете.

По желание може да полепите захар по ръбчетата и да украсите с още плодове.

Каталунската Сангрия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Дани, с тази сангрия направи деня ми специален , Много ти благодаря за споделената рецепта !
28.02.2018 14:01
1
1
Покажи всички подкоментари