Начин на приготвяне
Въпреки че името на това питие произлиза от думата sangre (кръв) поради наситения и червен цвят, в Каталуния я приготвят по-различна - светла.
Според мен в този си вариант е много по-лека, свежа и вкусна. Най-подходяща е за летния сезон, но разбира може да се консумира и по всяко време на годината.
Пригответе си голяма кана и в нея смесете всички течности. Плодовете нарежете на парченца с големина, предпочитана от вас, като заделите от тях за украса и декорация на чашките.
Сложете парченцата плод заедно с листата мента в каната и поставете в нея дълга лъжица, с която се разбърква, за да се смесят вкусовете на всички съставки.
Лед аз слагам в чашките преди сервиране, а не в голямата кана, за да не се топи и разводнява питието.
Сервирайте сангрията в широки чаши, пропускайки в тях и парченца от плодовете.
По желание може да полепите захар по ръбчетата и да украсите с още плодове.
Каталунската Сангрия е готова.
Коментари