Начин на приготвяне
Сварете макароните в тенджера с подсолена вода. След това ги оставете да се отцедят. Пред това време нарежете лука на ситно и шунката също.
В тиган с тефлоново покритие запържете лука и шунката. Когато лукът омекне и шунката и лукът се запържат, добавете доматите от буркана.
Най-добре става с буркан с предварително нарязани домати. Прибавете сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви.
Оставете на слаб огън да се задушава 10-15 минути. Отцедените макарони сложете в голяма тава и залейте с разтопеното масло.
Добавете сместа, която вече се е задушила, и разбъркайте добре всички продукти. Отгоре поръсете с настъргано сирене.
Печете в предварително загрята фурна 20 минути отгоре и отдолу и след това още 10-15 минути само отгоре.
Поднесете макароните на фурна топли - стават невероятно вкусни.
Макароните по испански са готови.