Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони по испански

Макарони по испански

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Макарони по испански
Снимка: Нина Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Опитахме ги, много ни харесаха и бързаме да ги споделим с вас - да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • шунка - 200 г
  • домати - 1 буркан
  • сирене - 200 грама
  • лук - 2 големи глави кромид
  • масло - 70 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в тенджера с подсолена вода. След това ги оставете да се отцедят. Пред това време нарежете лука на ситно и шунката също.

В тиган с тефлоново покритие запържете лука и шунката. Когато лукът омекне и шунката и лукът се запържат, добавете доматите от буркана.

Най-добре става с буркан с предварително нарязани домати. Прибавете сол, черен пипер и други подправки според вкуса ви.

Оставете на слаб огън да се задушава 10-15 минути. Отцедените макарони сложете в голяма тава и залейте с разтопеното масло.

Добавете сместа, която вече се е задушила, и разбъркайте добре всички продукти. Отгоре поръсете с настъргано сирене.

Печете в предварително загрята фурна 20 минути отгоре и отдолу и след това още 10-15 минути само отгоре.

Поднесете макароните на фурна топли - стават невероятно вкусни.

Макароните по испански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: