Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по испански

Миди по испански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Миди по испански1 / 2
20/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Учудващо лесни за приготвяне, учудващо вкусни миди!"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г без черупки
  • лук - 5 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се сваряват в подсолена вода и след като се отцедят, се запържват в част от олиото. В останалото олио се запържва нарязаният на ситно лук.

Поръсва се с брашното и се добавя доматеното пюре, разредено с част от водата от варенето на мидите. Добавят се мидите и още малко от водата, в която са се варили.

Ястието се посолява и се оставя да къкри на слаб огън до готовност. При сервиране се поръсва обилно с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kamen Georgiev
Kamen Georgiev
Ястието се посолява и се оставя да къкри на слаб огън до готовност.
17.03.2019 07:45