Картофи по испански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Картофи по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да се обзаложим ли, че темпераментните испанци пак ще ни изненадат приятно с тези картофки"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • колбас - 250 г салам Чоризо, може и шунка
  • зехтин - 6 - 7 с.л.
  • бульон - 500 мл
  • магданоз - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер - смлян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна, лука и салама. Обелете и нарежете картофите на парчета. Загрейте зехтина и запържете последователно картофите, добавете чесъна, лука, и накрая салама или шунката.

Щом леко се запържи, добавете бульона и оставете да къкри около 20 минути, до пълно омекване на картофите. Накрая овкусете със сол, черен пипер и поръсете с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
511
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кой са продуктите в това ястие.Броят им не говори нищо.
22.11.2022 08:42
Лори
Лори
Хубава рецепта -лесна и бърза. :)
28.06.2012 00:32
ceko
ceko
Може предварително да сварите картофа, не е опасно, пак ще е много вкуско.
21.09.2011 13:22
1
Lores
Lores
Ами то си е написано много ясно, след като се запържи всичко, се прибавя бульона до пълно омекване на картофите.
16.09.2011 21:24
1
rainbow_katya
rainbow_katya
Да, наистина, не е много ясно, ако само се запържат, най-вероятно ще останат сурови.Каква е термичната им обработка, а и самата хронология на рецептата?
26.08.2011 21:49
1
Daisy
Daisy
Кога се слагат картофите ?
26.08.2011 14:59
1